Workshop

På workshopene under Sommerfeber har du sjansen til å lære mer om det du interesserer deg for – eller kanskje lære noe helt nytt – og vise deg frem på stor scene under en egen festivalforestilling på Arktisk kultursenter. Vi har noen superfete workshops som passer for en hver smak. Workshopene er gratis å delta på og er kun for ungdom mellom 13 og 22 år (alle som begynner i 8. trinn i 2017 for også lov til å melde seg på).

Mer om programmet finner du her.

HER MELDER DU DEG PÅ

 

WORKSHOPS (13.-17. AUGUST)

Disse workshopene varer hele festivalen gjennom. Hver workshop er på 4 timer hver dag (kl. 1200-1600), med unntak av den siste dagen når det er festivalforestilling.

MUSIKK

Her har vi en nesten ny workshop til Sommerfeber! Tidligere har vi kjørt bandworkshop, men i år åpner vi for alle som driver med musikk. Så om du er DJ på fritiden, skriver låter eller spiller alene eller i band så kan du bli med.

I år møter vi igjen våre favoritter i I SEE RIVERS som instruktører. Gøril, Eline og Lill tar turen for å jobbe med fremtidens musikere under Sommerfeber. I tillegg topper vi laget med trommis Gøran Johansen. Her er det åpent for at deltakerne kan utfolde seg, lære og utvikle seg innen ulike genre innen musikk.

Når: Mandag 13. august – fredag 17. august

Sted: Bootleg Backstage

Antall deltakere: 15 stk.

IMG_5390

 

DANS

Denne workshopen fokuserer i år på street style. Instruktørene er Sindre Eriksson Vik og Ida Louise Sundby som begge er medlemmer av crewet dEEp doWN dopEISM, et av de mest anerkjente crewene i Skandinavia. Crewet har markert seg både i Norge og internasjonalt med sine kreative show og forestillinger, samt i battles.

Sindre kommer til å fokusere mye på teknikk og freestyle-øvelser, mens Ida blir å fokusere på ladystyle hiphop med inspirasjon fra Waacking.

Når: Mandag 13. august – fredag 17. august

Sted: Martha Andersen-salen på AKS

Antall deltakere: 15 stk

VIDEOPRODUKSJON

Workshopen gir grunnlegende innføring i kameraets egenskaper og etterarbeid. Målet med kurset er å lage en aftermovie på 2,5 minutt for Sommerfeber som slippes uken etter festivalen. Du bør derfor beregne litt tid til etterarbeid uken etter kursslutt. Deltagerne vil bli delt opp i team på to og to, og disse teamene vil bytte på å ha filming av hva som skjer på Sommerfeber som oppgave. Det vil bli litt arbeid på kveldstid.

Tor Even Mathisen kommer fra Rypefjord og har jobbet med TV siden 1997. Han har vært med på prosjekter som Jegertvillingene, Petter Uteligger, jakten på Nordlyset og Arctic Waters.

Når: Mandag 13. august – fredag 17. august

Sted: Bootleg

Antall deltakere: 5 stk

DISSIMILIS

Dette er en tilrettelagt musikkworkshop. Deltakerne vil øve inn låter sammen med kursholderne. I løpet av workshopen øver deltakerne sammen som band, og det hele avsluttes med konsert på AKS den 18. august!

Kursholdere: Elin Holmgren, Henrik Vaséli og Simen Schjølberg.

Når: Mandag 13. august – fredag 17. august

Sted: Breilia skole

Antall deltakere: 15 stk

IMG_5773

MINIWORKSHOPS

STYLING

Har du interesse for sminke? På stylingworkshopen kan du lære hvordan man sminker seg til hverdag og fest. Du får inspirasjon til nye måter å legge sminke på eller lærer deg fra grunnen av hvordan man skal gjøre det.

Kursholder er Helene Hemera, som er en youtuber og snapper på beautycult.

Når: Onsdag 15. august – torsdag 16. august

Sted: Bootleg

Antall deltakere: 15 stk.

NEGLEDESIGN

Ekspresskurs i negledesign. Dette er en workshop for deg som vile lære mer om hvordan man lager spennende negler. Det vil bli lagt vekt på hvordan man legger negler med ulike baser og farger.
Instruktør er Catarina Santos fra Cat Nails.

Når: Tirsdag 14. august

Sted: Bootleg

Antall deltakere: 10 stk

TEGNING

Miniworkshop i tegning med fokus på tørrpastell på papir. Som deltager vil du jobbe i store format på staffeli og komponere bilder med utgangspunkt i menneskekroppen. Sentrale temaer er proporsjoner og fargebruk.

Guri Aronsen er kursholder og er utdannet adjunkt innen estetiske fag. Hun jobber med ulike materialer og teknikker, men mest innen tegning og maleri.

Når: Tirsdag 14. august

Sted: Tegnerommet på Arktisk kultursenter