Workshops

På workshopene under Sommerfeber har du sjansen til å lære mer om det du interesserer deg for – eller kanskje lære noe helt nytt – og vise deg frem på scenen under en egen festivalforestilling. Vi har workshops som passer for en hver smak.

Årets festivaltema er teknologi, så mange av workshopene vil handle om del om det. Velg mellom workshopene som varer hele festivalen eller miks og bland mellom miniworkshopene.

Workshopene er gratis å delta på og er kun for ungdom mellom 13 og 22 år (alle som begynner i 8. trinn i 2020 for også lov til å melde seg på). Påmeldningen åpner 19. juni. På noen av workshopene går plassene fort så hvis du har en favoritt er det lurt å være tidlig ute.

STORE WORKSHOPS

Disse workshopene varer mandag til torsdag + at man er med på festivalforestillingen. Altså hele festivalen gjennom. Hver workshop er på 4 timer hver dag (kl. 1200-1600), med unntak av den siste dagen når det er festivalforestilling.

Musikkproduksjon

Teknologi

Denne workshopen er åpen for alle som driver med lyd og som er interessert i å lære om hvordan du kan få musikken produsert digitalt – enten du spiller i band, synger i dusjen, spiller gitar alene eller mekker beats på rommet ditt. Her vil du lære hvordan man produserer musikken elektronisk.

Målet for kurset er å mestre det grunnleggende innenfor musikkproduksjon. Det vil si at deltakerne vil kunne lage en beat med et bassriff og akkorder i Logic / GarageBand.

Alle musikkproduksjonsprogram bygger på det samme og er rimelig lik, så det vil være mulig å ta med seg det man lærer på kurset over i et nytt program hvis man ønsker det.

På kurset vil man også gå gjennom rollene til en produsent. Dette vil endre seg om man jobber alene eller med/for andre artister. Produsent rollen har også endret seg ekstremt mye de siste to tiårene, så vil det være viktig og lærerikt å vite hvordan man jobber i bransjen i dag med streaming kontra slik det var før med cd plater og vinyl.

Kursholder er Espen Andersen.

Varighet: Mandag 10. til fredag 14. august

Sted: Bootleg Backstage

Kan kombineres med: Robotbygging

Låtskriving

Har du en låt du aldri blir ferdig med, et tema du gjerne skulle skrevet om men aldri får startet på – eller har du kanskje en eller flere heeelt ferdige låter som du synes kunne trengt litt input fra andre?

Du trenger ikke å beherske et instrument for å skrive låter og delta på dette kurset. Du trenger heller ikke ha noe erfaring fra før. Alle er velkommen, og vi tilpasser låtskrivingen til den sjangeren deltakeren ønsker. 

Instrument kan være gitar, bass, tromme, data, stemme eller hva du vil. Her finnes det ikke regler, og alle kan skrive låter på sin egen måte. Fellesnevneren er at vi skal arbeide med låtskriving og komposisjon, med fokus på tekst, arrangement og det å ha det gøy sammen!

Gøril Nilsen er en musiker, låtskriver og produsent fra Hammerfest. Hun spiller i bandet I SEE RIVERS som de siste årene har vist seg på mange anerkjente scener og festivaler i Storbritannia. Dette året slippes debut-albumet til I SEE RIVERS.

Gøril er også prosjektleder for AKKS Nord som jobber med mangfold og likestilling, og for en bedre kjønnsbalanse i norsk musikkliv. 

Varighet: Mandag 10. til fredag 14. august

Kan kombineres med: Robotbygging

Film

RadArt: KLAUS LØKHOLM BERGLI. Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

På vår filmworkshop ligger fokuset på kreativitet og lage innhold med filmutstyret du har tilgjengelig.

Du vil også få prøve drone, gyrostativ og 360 kamera. Ikke minst lærer du å redigere film med musikk og lydeffekter. I filmworkshop lager dere en egen film, som bli vist under festivalforestilling.

Ta gjerne med egen mobil og annen kamerautstyr du har hjemme.Du trenger ikke ha noen forkunnskaper til å delta.

Kursholder Stian Pedersen driver bedriften Polarnatt. Han har bakgrunn fra ekstremsporten Freestyle Scooter Cross, og har derfra tatt interessen for film til å produsere kreative filmer utenom det vanlige for markedsføring på sosiale meder

Varighet: Mandag 10. til fredag 14. august

Sted: Loftet Bootleg

Workshopen er full! Du kan kun melde deg på venteliste.

Kan kombineres med: Robotbygging

Dissimilis

Dissimilis er en tilrettelagt musikkworkshop for deltagere med spesielle behov. Deltagerne vil øve inn låter sammen med kursholderne. Låtene er arrangert ut ifra deltakeres ferdighetsnivå. I løpet av workshopen øver deltakerne sammen som band, og det hele avsluttes med konsert under festivalforestillingen.

Det er ingen aldersgrense på denne workshopen.

Kursholder er Trond Sverresvold og Simen Schjølberg.

Varighet: Mandag 10. til fredag 14. august

Sted: Magnus Larsen-salen på Arktisk Kultursenter


MINIWORKSHOPS

Miniworkshopene på Sommerfeber er kurs på 1-2 dager som kan tas en og en eller kombineres med hverandre (pass på at de er på forskjellige tidspunkt hvis du vil kombinere).

Helgeworkshop: Robotbygging

Hammerfest Robotics

Lyst til å få innsikt i enkel programmering, konstruering og håndtering av roboter? På robotbygging-workshop får du programmere en Lego mindstorm EV3-robot.

Det gir deg muligheten til å jobbe med maskiner og realfag på en ny og lærerik måte. På denne workshopen lærer du hvor kult programmering kan være!

Instruktørene er Ann-Kristin Krane Schleis og Dina Mølman Hansen fra Hammerfest Robotics. De er unge utøvere som driver med robotprogrammering og som har nådd langt i internasjonale finaler i First Lego League.

Varighet: Lørdag 8. til søndag 9. august

Kan kombineres med: Alle de andre workshopene.
Dette er en helgeworkshop før selve festivaloppstarten mandagen.

PC-bygging

Vil du lære deg å bygge gaming-PC?

På denne workshopen lærer du å sette sammen en PC fra scratch – fra deler til en fungerende maskin. Workshopen fokuserer på hardware, men dere skal også lære å installere OS og teste datamaskinene når de er bygget.

Du trenger ikke å ha noen forkunnskaper for å delta.

Robin Zachariassen er en av ungdommene som leder prosjektet Kretek (kreativ teknologi) på Bootleg. Han har bygget PCer for seg selv og for klubben, og driver også med VR.

Varighet: 1 dag, du kan velge mellom mandag 10. august eller tirsdag 11. august.

Workshopen er full! Du kan kun melde deg på venteliste.

Kan kombineres med: Robotbygging, orientalsk dans og graffiti.

Digital tegning

Har du lyst å prøve ut hvordan det er å tegne med tegnebrett? På denne workshopen lærer du å bruke tegnebrett for å tegne på PC og du kan øve deg med forskjellig motiver.

Du trenger ikke å ha forkunnskaper til å delta. Hvis du kan, så er det bra om du tar med deg din egen PC – hvis du ikke kan det så ta kontakt med oss, så ordner vi det. Workshopen blir holdt på både norsk og engelsk.

Sara Cabrera er en illustratør som går under kallenavnet “Foxburrito”. Stilen hennes har den særegne Disney-sjarmen med et unikt komisk uttrykk. Sara tegner via livestreams og har jobbet innen spillkonseptdesign og illustrasjoner. Hun bor i Tromsø.

Varighet: Mandag 10. til tirsdag 11. august

Kan kombineres med: Robotbygging, orientalsk dans og graffiti.

Graffiti

På graffiti-workshop bruker man spraymaling med sjablong og freestyle. Kursholderne hjelpe deg med å skissere og lære bort kunsten med å bruke spraybokser.

Graffitiplatene blir hengt opp i den nye Kvalsund ungdomsklubb etter workshop.

Du trenger ikke å ha noen forkunnskaper i graffiti eller tegning til å delta. Du får utstyr som masker, maledrakt, hansker og sikkerhetsbrille.

Kursholderne er Rampestrek fra Harstad. De driver med design, graffiti, og streetart i fargerike omgivelser.

Varighet: Onsdag 12. til torsdag 13. august

Kan kombineres med: Robotbygging, PC-bygging og digital tegning.

Orientalsk dans

På orientalsk danseworkshop får du innblikk i en av verdens eldste kulturdanser, raks sharki, i vesten kjent som magedans. Vi skal jobbe med grunnbevegelser i stilen, og sette disse sammen til kombinasjoner. Målet er å ende opp med en hel dans som kan fremføres av de som ønsker det. Selv om danseformen er gammel, vil vi danse til en nyere egyptisk poplåt.

Både gutter og jenter er hjertelig velkommen. Du trenger ikke å ha noen forkunnskaper eller være i spesielt god form. Orientalsk dans er ikke bare et uttrykk for glede, men gir også glede. 

Ingunn Lyngstad er utdannet danselærer og driver Alta Magedans og Yoga. Hun har undervist på eget studio, og i inn- og utland siden 2009.

Varighet: Onsdag 12. til torsdag 13. august

Kan kombineres med: Robotbygging, PC-bygging og digital tegning.