Artister

Utenom workshops og festivalforestilling, så blir det også fete konserter under Sommerfeber! Du finner festivalområdet på Rådhusplassen – vi har ordnet festivaltelt med mye bra innhold. Her er alle konsertene, i tillegg til masse annet gøy.

Artistene på Sommerfeber 2018 er råkul popdronning til råkjekks nordnorsk pop-prins – i tillegg kommer Hammerfest og Sommerfebers eget prog-metall band Snøstorm Festivalteltet er for alle mellom 13 og 22 år. Er du eldre eller yngre enn dette kommer du ikke inn, men vi gjør et unntak om du begynner i 8. klasse i 2017. Det er helt gratis, helt rusfritt og du trenger ikke å delta på workshopene for å komme på konsertene.

 

Kajander


Kajander kommer fra Lofoten og spiller fargerik nordnorsk pop! Denne våren slipper Kajander flere singler. Den første «Sola Skinn» er allerede ute! Vi gleder oss til å høre resten.

Kajander fikk en pangstart på karrieren med debutsingelen“E du den du vil vær?” i 2016. Låten ga artisten tittelen Ukas Urørt på NRK P3 og ble senere listet på kanalen. Det hele skjedde bare måneder etter at Bendik Kajander og kompisene utviklet idéen til prosjektet hjemme i låven i eksotiske Lofoten

Sommeren 2016 spilte Kajander på festivaler over hele Norge, før han signerte til Universal Music Norge samme høst. Oppfølgeren «Når e du klar?» ble sluppet i november, og artisten ble igjen listet på NRK P3. 2017 startet med en A-liste på NRK P1 for låten, som også var soundtrack til «Bloggerne» på TV2.

I starten av 2017 imponerte Kajander på bransjefestivalene by:Larm og Trondheim Calling, før “E du som du va?” ble sluppet i mai. Låten la grunnlaget for en fantastisk turnésommer for Kajander. Høydepunktet var VG-lista på hjemmebane i Leknes i juli og Parkenfestivalen i Bodø.

Når: Torsdag 16. august kl. 2000.

 

Amanda Delara


Amanda satte sine spor i 2017 med debut-EPen «Rebel», en kritikerrost remix av Karpe Diems «Gunerius», viktige festivaler i inn- og utland, samt sine første headliner-konserter både i Danmark og på smekkfulle Parkteatret i Norge. Bare et drøyt år etter at 20 år gamle Amanda fra Nes slapp sin debutlåt «Paper Paper» har hun rukket å sjarmere hele landet med en rørende opptreden på VGlista Rådhusplassen, fått internasjonal oppmerksomhet fra blant annet Interview Magazine og The Independent og hun kan vise til mange millioner streams.

Hennes første singel «Paper Paper» ble lansert gjennom indielabelet GR:OW Records i 2016, driftet av det tidligere teamet bak Nico & Vinz. Debutsingelen ble raskt A-listet på P3, nådde topp 30 på Hype Machine og var #1 på Twitter-charten deres. Låta klatret også opp til topp 20 på Spotify viral
både i USA og globalt.

Siden det har Amanda gitt ut singlene «Dirhamz» og «New Generation», samt sin debut-EP «Rebel», som trillet en femmer på terningen hos båda Dagbladet og Gaffa. Hun har i tillegg jobbet mye i studio i både Norge og utlandet, og har blant annet jobbet med den Grammy-vinnende stjerneprodusenten The-Dream (Rihanna, Beyoncé, Justin Bieber, Kanye West m.fl) i Paris.

Amanda Delara sparket i gang det nye året med å slippe «We Don´t Run From Anyone» i januar, en låt som raskt ble listet på P3 og nå har nådd over en million streams i Spotify. Nå følger hun opp med «Keep Your Dollars», en av flere låter som står på trappene denne våren og leder opp til EP-slipp i mai.

Når: Onsdag 15. august kl. 2000

Snøstorm


Sommerfeber ønsker Snøstorm velkommen som support for Kajander på festivalscenen.

Snøstorm ble dannet under festivalen i 2016 og har også spilt inn låt på Sommerfebers innspillingsworkshop – denne ligger nå ute på Spotify. Bandet spiller prog-metall og består av Tara Markussen på vokal, Trygve Karlsen på trommer, John Håkon Pedersen på gitar, og Glann Palmer på bass.

Når: Torsdag 17. august kl. 2000