Artister

Årets artister er ekte nordnorske stjerner!

Ágy og NorthKid spiller på Sommerfeber-scenen på Rådhusplassen i Hammerfest torsdag 13. august. 

Konsertområdet er for alle mellom 13 og 22 år. Er du eldre eller yngre enn dette kommer du ikke inn, men vi gjør et unntak om du begynner i 8. klasse i 2020. Det er helt gratis, helt rusfritt og du trenger ikke å delta på workshopene for å komme på konsertene.

ÁGY

Agnete Båtnes Braaaten_20181119_JKN_0174 bFoto: Jens Kristian Nilsen

ÁGY er en samisk elektropop artist fra Nordreisa.

Agnete Båtnes Braaten er soloartisten ÁGY. Hun er fra Nordreisa, Sápmi. Det er her hun finner mye av sin inspirasjon. Musikken hennes gjenspeiler unikheten av å være fra øverst på kloden.  Hun skriver låter med et moderne og edgy uttrykk på både engelsk og samisk, med innslag av tradisjonell joik. ÁGYs elektroniske sound er basert på sterke melodier, suggerende rytmer og harmoniske krumspring. I 2013 gjorde ÁGY, under eget navn, nasjonal suksess med låta «Hjerterått» som hun skrev for NRK Super TV-serien med samme navn.

På tampen av 2015 ble ÁGYs låt «Arvedávgi» listet på NRK p3, hvor hun også påfølgende uke ble kåret til Ukas Urørt. I januar 2016 gikk hun videre til å bli nominert til Årets Urørt og plutselig var ÁGY på alles lepper. I løpet av det siste året har hun gjestet låter og turneer til bl.a. Joddski, spilt på flere store Norske festivalen og overbevist publikum og musikkanmeldere om at vi har å gjøre med Norges nye pop-komet.

https://www.youtube.com/watch?v=BDICRc8Etzs

NorthKid

          Foto: Tobias Myklebust Fjeldheim

Stjernekamp-vinner Bilal fra Sørøya tar med bandet sitt NorthKid til Sommerfeber.

NorthKid er kanskje verdens nordligste boyband og har nydelig, fengende pop-musikk. Bilal vant Stjernekamp på NRK i fjor og får mye skryt for sin nydelige stemme.

https://www.youtube.com/watch?v=kzZTIgBxXVc