Sommerfeber 2019

Artister

Ruben

Ruben, gutten fra Harstad, har over 60 millioner streams og har vært nominert både til “årets nykommer” og “årets låt”.

Du har garantert en låt av Ruben på spillelistene din allerede. På Sommerfeber-kontoret har vi hørt på “Lay by me” og “Walls” hele vinteren. Vi er kjempeglade for å ha fått booket han til dere!

Ruben har en dybde i låtene sine som går rett inn i hjertet vårt. Med over 60 millioner streams og nominasjoner som «årets nykommer» på P3 Gull og «årets låt» med «Walls» på Spellemann 2018 kan man trygt si at Ruben har hatt en pangstart på sin artistkarriere. Med sin nye singel «Lay by me» fikk han oppmerksomhet fra hele Skandinavia og ble en radiohit i Norge.

Ruben spiller på Sommerfeberscenen onsdag 14. august kl. 20:00.

Ezzari

Ezzari løftet taket i Hammerfest da han fikk 400 ungdommer til å hoppe av glede i januar. Det første folk sa til oss etter konserten var “kan dere booke han til Sommerfeber?” – og klart vi leverer.

Med bra rytmer får Ezzari publikum til å synge med på låter som «Casablanca» og «Dør for deg», samtidig som hans talent har fått skinne på rap-låter som «Ikke ring meg».

Han får skryt for å lage rap fra hjertet, og er symbolet på en ny generasjon artister som lager låter med budskap.

Ezzari spiller på Sommerfeber-scenen torsdag 15. april kl. 20:00.

Snøstorm

Den neste metallgenerasjonen fra Finnmark er klar for Sommerfeber 2019. Snøstorm ble dannet under festivalen i 2016, og har sine røtter hos oss. De trekker mange til sine helt rå konserter.

Det kvinnelig-frontede prog-metall bandet har gjort mye kult siden de ble dannet. De har spilt på Iskald og Bukta Battle, og har gått videre til landsfestivalen UKM 2019.

Snøstorm er oppvarmingsband for Ruben onsdag 14. august.

Akkisan

Akkisan er et drevent band med ungdommer fra bygda Akkarfjord i Hammerfest.

Stine, Ludvik, Tina og Torarin har satt sammen poprock-bandet og de synger både egne låter og coverlåter. Akkisan har gjennomført en skoleturné og har deltatt på UKM. De gikk videre til UKM landsfestival i 2019.

Her kan du se låten de gikk videre med.

Akkisan er oppvarmingsband for Ezzari torsdag 15. april.

WORKSHOPS

Musikk

Denne workshopen er åpen for alle som driver med musikk – enten du spiller i band, synger i dusjen, spiller gitar alene eller mekker beats på rommet ditt.

Gjennom kurset vil du få gode tips fra erfarne musikere til hvordan du kan gjøre ting bedre, annerledes eller mer av det samme. Kanskje finner du også noe å gjøre som du ikke visste du likte eller kunne?

Kursholderne er:

Marianne Halmrast er fast ansatt musiker hos Scene Finnmark. Hun har et stort spenn fra jazz til rock og vet hvordan man finsliper musikken.

Scene Finnmark er en institusjon underlagt Finnmark fylkeskommune, og de samarbeider med kulturaktører i hele fylket. Sommerfeber er veldig stolte over å ha dem som våre samarbeidspartnere.

Synnøve Ovrid er kjent og kjær hos oss på Sommerfeber. Hammerfest-jenta er utdannet musiker og er en favoritt som kursholder.

Gøran Johansen er en Hammerfest-gutt som er helt rå bak trommene. Han spiller fast i rockebandet iEksil.

Varighet: Mandag 12. til fredag 16. august

Sted: Bootleg Backstage

Teatersport

RadArt: KLAUS LØKHOLM BERGLI. Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

Skuespiller Klaus Løkholm Bergli skal holde et kurs med fokus på improvisasjon og teatersport.

Vi vil jobbe med å lære å finne og spille karakterer, spille sammen med andre, og det å finne på hva du skal spille, uten å ha forberedt deg.

Dette er et kurs med mye latter og lek. 

Varighet: Mandag 12. til fredag 16. august

Sted: Sangens Hus

Dans

Dansewokshopen under Sommerfeber fokuserer på street style og hiphop.

Henni Olsen er en profesjonell koreograf og danser. Hun jobber med show, musikkvideoer, forestillinger, artister og tv-produksjoner. Henni har trent en rekke dansestiler opp gjennom årene, noe som har formet henne som danser og type.

Denice Miso jobber som danser, koreograf og danselærer. Det seneste året har hun jobbet tett med artist Julie Bergan som danser og koreograf. Denice har samtidig mange andre prosjektet på gang.

Hun er leder for en forening kalt Pop-up Class Oslo som er arrangør av internasjonale klasser. Hun underviser fast i heels og og kommersiell koreografi, og koreograferer mye for akademiet på Bårdar danseskole i Oslo. Gjennom hennes tid som danser har hun opptrådd og undervist i Paris, Spania, Tyskland, Norge og Los Angeles.

De gleder seg til å dele av sin kunnskap med Hammerfest!

DISSIMILIS

Dissimilis er en tilrettelagt musikkworkshop for deltagere med spesielle behov. Kursholdere er Henrik Vaseli og Simen Schjølberg.

Deltagerne vil øve inn låter sammen med kursholderne. Låtene er arrangert ut ifra deltakeres ferdighetsnivå. I løpet av workshopen øver deltakerne sammen som band, og det hele avsluttes med konsert under festivalforestillingen.

Låtskriving

Har du en låt du aldri blir ferdig med, et tema du gjerne skulle skrevet om men aldri får startet på – eller har du kanskje en eller flere heeelt ferdige låter som du synes kunne trengt litt input fra andre?

Over to dager vil du sammen med kursholdere Synnøve Ovrid og Simen Schjølberg jobbe med låtskriving på mange forskjellige måter og format.

Kanskje blir det så bra at et band øver det inn på musikkworkshopen og det blir spilt på scena på festivalforestillinga?

DJ

Josef Bamba fra Tromsø er kursholder. Josef startet på klubbscenen i Tromsø, og har blant annet turnert i land som Brasil, Mexico, Sør-Afrika og Sør-Korea. Han har spilt i mange land, på mange kjente arenaer og arrangementer.

Josef har også vært support og spilt sammen med artister som Tiesto, Steve Aoki og David Guetta. Låten “Can’t let you go” har nesten 7 millioner streams, og er bl.a. fremført foran 7000 publikummere på VG-listas sommerturné.

På dette kurset vil du blant annet lære hvordan DJ oppsettet fungerer og gjennomgang av mikser, litt musikkforståelse, hvordan du får tak i musikk, grunnleggende miksing, overganger og effekter.

Dere skal få mikse, prøve dere fram, lære og spørre så mye dere vil. Vi skal prøve og feile masse.

Musikk og DJ-ing skal være gøy!

STYLING

Har du interesse for sminke?

På stylingworkshopen kan du lære deg hvordan man sminker seg fra dagsminke, festsminke og festivalsminke. Det vil også bli bodypainting.

Du får inspirasjon til nye måter å legge sminke på eller lærer deg fra grunnen av hvordan man skal gjøre det.

Kursholder er Elisabeth Nyheim fra Hammerfest. Hun er utdannet ved IMAGEAKADEMIET.

Varighet: Mandag 12. til tirsdag 13. august

Sted: Bootleg

Kan kombineres med: Låtskriving, konsert-teknikk og kreativ teknologi

Kreativ teknologi

Gjør deg klar for fremtiden!

Bli med Ismet Bachtiar og Cris Kevin Bjørndal fra Tvibit på en fascinerende titt på bruken av 3D-skrivere, mikrokontroller og VR-programvare (Quill og Masterpiece VR).

Denne workshopen er perfekt for nybegynnere som er interessert i å lære nye innovative prosesser i å utvikle ditt neste kreative prosjekt.

Ismet Bachtiar er opprinnelig profesjonell spillutvikler med erfaring fra Singapore og Oslo, samt utdannet i Australia.

De siste 3 årene har Ismet vært ansatt som prosjektleder og spillkonsulent på Tvibit i Tromsø, samtidig som han har vært kreativ leder i Plus Point AS.

På Tvibit har han i 2016-2018 ledet en forstudie innen Ny Media og Kreativ Teknologi hvor han har testet ut ulike nye aktiviteter i hele Nord-Norge, samt bygd opp et VR- og spill-miljø blant unge mennesker i landsdelen.

Cris Kevin Bjørndal er en multi-talentfull utvikler med ferdigheter i illustrasjon, 3D-modellering, VR og robotikk.

Cris sin lidenskap for teknologi og dyp forståelse av den kreative prosessen gjør ham til en perfekt match for å lede det nyopprettede Makerspace på Tvibit.

Konsertteknikk

Gjennom et intensivt kurs på to dager kan du være med å gjøre festivalområdet til en fullverdig konsertarena, få innblikk i hva som ligger bak en teknisk produksjon og være med å jobbe med profesjonelle teknikere. Du er med på rigg, lydprøver og konserter – og ligger forholdene til rette for det er det kanskje du som kjører lyd eller lys på et av bandene.

Du må være tilgjengelig hele dagen 14. og 15. august og bør ha grunnleggende kunnskaper om feltet.