SOMMERFEBER 2016

Program

(Trykk på bildet for større versjon)

Artister

Daniel Kvammen

26 år gamle Daniel Kvammen vokste opp på Geilo, et tettsted med 2363 innbyggere, som er mest kjent for årlige innrykk av skiturister og det at togstasjonen markerer at man er omtrent midtveis på Bergensbanen. Med debutplata ”Fremad i alle retninga” viser Kvammen at hverken alder eller hjemsted trenger å være en hindring når man skal sette til verks for å lage en imponerende helstøpt og emosjonelt ladet debutskive.

Førstesingelen ”Du fortenar ein som meg” satte tonen med like deler ungdommelig driv og bråmodent tekstinnhold, og ble A-listet på NRK P3. Singelen ”Daue fugla” ble B-listet på NRK P1. Albumet har fått strålende mottagelse, med terningkast 5 fra blant annet Aftenposten,Dagsavisen, Adresseavisen, NRK P3 og Dagbladet.

Live veksler Daniel Kvammen mellom å være et feststemt fyrverkeri og det lavmælte og intense, noe han har vist til gangs på Norges største festivaler og spillesteder.

danielkvammen2-highres-fotoIngridPop

Morgan Sulele

Lakenet. Min kabin. Jeg vil heller ha deg. Bare min. Trenger vi si mer? Tradisjonen tro avsluttes festivalen med en rorrykende konsert. Morgan Sulele har en lang lsite med landeplager, og fredagen kommer han for å plage DEG. Er du klar? Det er vi!

Morgan Sulele

Pil & Bue

 

«Duoen har kort fartstid, men har allerede rukket å sementere et uttrykk som er både egenartet, vitalt og etterlengtet. Tenk The Mars Volta, Radiohead, Kyuss og Biffy Clyro i en smørje. Høres ikke det gøy ut?» – Torgrim Øyre, Dagbladet

Pil & Bue slapp sitt andre album ‘Forget the Past, Let’s Worry About the Future ‘ 29. januar 2016.

«Denne nordnorske duoen låter som et fullformat band. Petter Carlsen og Aleksander Kostopoulos fikser det utrolige på egenhånd. Det gjelder også live. Låten ‘Shakkakakka er et mektig kapittel i norsk musikkhistorie, det kan ikke forklares -komposisjonen må høres! Dette albumet beveger meg på så mange måter og kan vanskelig beskrives. Pil & Bue bør bli allemanseie. For meg er dette musikalsk terapi av ypperste sort.» – Stig Ødegaard, Scream Magazine (Topscore VI)

PIL&BUE (WEB)

Jack of Hearts

 

Jack of Hearts er et band som startet opp i Alta på høsten 2015. De spiller instrumentbasert pop musikk med litt bluesinnslag. De er fire medlemmer i bandet: Simen Schjølberg på sang og gitar, Kristian Vegge på bass og gitar, Markus Sørnes på trommer og bass, og Leif R. Nilsen på trommer og perk. I april i år kom de videre til landsmønstringa i UKM

Jack of Hearts

Workshops

LÅTSKRIVING (før festivalen)

Helga før festivalen starter blir det en egen låtskriverworkshop. På workshopen vil du lære deg hvordan man skriver låter, og de av deltakerne som er med på bandworkshopen kan ta med seg de selvskrevne låter dit. Det du skriver vil du få sjansen til å vise frem på scenen under festivalforestillingen.

Du trenger ikke å kunne spille instrument for å være med på workshopen. Sammen med kursholder jobber dere med ideer til tekst og melodi. Hva kan man skrive om? Hvordan kommer man i gang med skrivingen? Hvordan lager man en melodi? Dette vil låtskriverworkshopen gi deg svaret på!

Kursholder: Hammerfestjenta Gøril Nilsen er kjent både som soloartist og fra band som Lillyum og I See Rivers. For tiden studerer hun ved den anerkjente Paul McCartney-skolen LIPA (Liverpool Institute of Performing Arts). Som ungdom deltok hun selv på Sommerfeber.

Når: Fredag 12. august til søndag 14. august.

Antall deltakere: 15 stk.

IMG_5390

BAND

Hukommelse, samarbeid, tålmodighet, koordinasjon, matematiske ferdigheter, leseferdigheter, ansvarsfølelse, kulturell kapital, konsentrasjon, stresshåndtering, mestringsfølelse, sosiale ferdigheter, lytteferdigheter, disiplin og generell livskvalitet. Dette er visstnok ferdigheter som forbedres når man spiller i band. Stemmer det? Bli med på workshop og bedøm selv! Enten med en egenkomponert låt eller en klassiker du alltid har drømt om å naile.

Kursholdere: Instruktører på bandworkshopen er Gøril Nilsen (som også er instruktør på låtskriving), Henrik Vaseli og Synnøve Gustavsen Ovrid. Alle har bakgrunn fra Sommerfeber, og driver i dag med musikk på ulike måter.

Henrik er utdannet musikklærer fra HiNT i Levanger (nå Nord Univeritet). Til daglig jobber han som klubbleder i Kvalsund. Selv spiller han gitar, bass og andre strengeinstrumenter. Han har vært med i en rekke band (Bøbben & Yogi, All About The Sound).

Synnøve har vært med i mange ulike band. I dag studerer hun musikkvitenskap i Trondheim, der hun også er med i bandet As He Said. De blander industrielle synther, skranglete gitarer, organiske beats og usminka vokal.

Festivalstart: Kl. 11. mandag 15. august på :bootleg. Felles oppmøte for alle deltakere.

Antall deltakere: 15 stk.

IMG_5837

DANS

Danseworkshop er fast tradisjon under Sommerfeber. I år har vi vår egen dansegruppe Attitude Dane Crew som instruktører! ADC startet i 2005 og jentene har hatt utallige danseopptredener i Hammerfest, men også i resten av landet og i utlandet. De danser Hip Hop, og vet hva de holder på med. Blant annet har de kommet til landsmønstringen i UKM flere ganger. I mange år har de selv vært selvskrevne deltakere på Sommerfebers danseworkshop, men nå er altså tiden inne for å ta styringen selv. Deltakerne kan vente seg drøssevis med energi, trøkk og ikke minst ATTITUDE!

Kursholdere: Attitude Dance Crew

Festivalstart: Kl. 11. mandag 15. august på :bootleg. Felles oppmøte for alle deltakere.

Antall deltakere: 15 stk.

attitude - smal

DISSIMILIS

Dette er en spesielt tilrettelagt musikkworkshop. Deltakerne vil øve inn låter sammen med kursholderne. Låtene er arrangert ut i fra deltakernes ferdighetsnivå. De melodiske instrumentene har et fargesystem som det vil bli gitt en innføring i. I løpet av workshopen vil det også jobbes mye med rytme gjennom blant annet sangleker.

Kursholdere: Knut Dalbakk og Elin Holmgren

Antall deltakere: 15 stk.

IMG_5773

DJ

Sindre Mauseth er tilbake for å snurre plater til krampa tar deg. For tiden bor han i Trondheim, der han ofte er å se i DJ-boksen på ulike utesteder. På Sommerfeber har han vært en gjenganger først som deltaker og så som instruktør, og det er ikke uten grunn! Sindre har lang erfaring, og han deler gjerne sine beste tips og triks med deg. Kanskje får vi en aldri så liten oppvisning fra sjefen selv også, hvis vi spør pent?

Kursholder: Sindre Mauseth

Festivalstart: Kl. 11. mandag 15. august på :bootleg. Felles oppmøte for alle deltakere.

Antall deltakere: 5 stk.

Sindre mauseth

SFX MAKEUP

Nytt i år er en workshop om special effects (SFX) makeup. Workshopen holdes av Ida Tabaka, som er en anerkjent SFX makeup-artist i Norge og internasjonalt. Det er en workshop som passer både for nybegynnere og viderekomne. Målet er å lage en maske med ditt eget karakterdesign. Blant det du kan lære i løpet av uka er hvilke materialer man bruker til SFX, hvordan lage gipsavstøtning, karakterdesign, skulptering, støping i gelatin, prefarging og applikasjon av masker.

Vanligvis ville det kostet ca. kr. 8.000,- per deltaker for et slikt kurs, men under Sommerfeber er det helt gratis!

Kursholder: Ida Astero Tabaka (les mer om Ida og se hva hun har laget tidligere her)

Festivalstart: Kl. 11 mandag 15. august på :bootleg. Felles oppmøte for alle deltakerne.

Antall deltakere: 10 stk.

Capricorn01_ida-astero

TEATER

Vi gjentar suksessen fra i fjor med teaterworkshop! Dette er en workshop for deg som har lyst til å lære deg sceneteknikk. Bli med på å utforske ulike roller og situasjoner. Du trenger ikke å ha noe tidligere erfaring fra teater, revy eller lignende. Årets workshopsholder er Hammerfestjenta Marte Lorentsen. Hun har tidligere vært med på Sommerfeber som deltaker, og kommer nå hjem som instruktør. Hun er utdannet faglærer i drama.

Kursholder: Marte Lorentsen

Festivalstart: Kl. 11 mandag 15. august på :bootleg. Felles oppmøte for alle deltakerne.

Antall deltakere: 8 stk.

IMG_5893