SOMMERFEBER 2015

Program

(Trykk på bildet for større versjon)

Artister

Sondre Justad

2014 ble en eneste stor opptur for den 24 år gamle lofotværingen Sondre Justad. I juni kom popdynamitten «Nu har du mæ» – hans første singel på plateselskapet Petroleum Records, som også står bak utgivelser fra storheter som Karpe Diem, Thomas Dybdahl & Kaizers Orchestra. Låten ble umiddelbart kastet inn på NRK P3s spillelister, og ble kort tid etterpå også Alistet på NRK P1.

Da Justad besøkte Christine på P3 senere på sommeren skapte han furore med sin nordnorske versjon av Sam Smiths «Stay With Me», noe som restulterte i A-listing på samme kanal. I etterkant har han både TV-debutert med opptreden på P3 Gull og blitt utropt av Spotify som et av fem navn å følge med på i 2015.

Justad har den siste tiden jobbet iherdig i studio med å ferdigstille nytt materiale, og har samarbeidet tett med en rekke velrennomerte produsentnavn i både Norge og Sverige. I løpet av 2015 kommer debutalbumet, men allerede nå er han klar for å følge opp «Nu har du mæ» med sin helt nye singel, «Det e over». «Det e over» gikk rett inn på spillelistene til både NRK P3 og NRK P1. Låten er produsert av Per Eklund og Joe Bregano i Fashion Police Studios i Stockholm, og er mikset av Måns Lundberg.

Bilde Sondre Justad

 

Staysman & Lazz

Endelig er duoen fra Fredrikstad tilbake for å spille for ungdommene! De går på Sommerfeberscenen fredag 21.august og avslutter dermed årets festival.

Gutta er blant annet kjent for hitene «Frøken Moet» og «Kaptein Morgan» og har gjort stor suksess over hele landet.

Vi gleder oss!!!

bilde 1

 

Sandra Lyng

Onsdagens artist er Sandra Lyng!

Sandra er en norsk artist og låtskriver fra Mosjøen, og som allerede 16-åring ble kjent for de aller fleste etter å ha vært med på Idol i 2004. Hun fulgte opp suksessen med singlene “Sommerflørt” og “I morgen” som endte på 1 og 2. plass på VG-lista. Hennes debutalbum “Døgnvill” klatret helt opp til 3.plass på salgslistene til VG.

I 2015 har alle hørt på “Play My Drum” og vi gleder oss vilt til å høre henne live på SommerFeber-scenen.

Bilde

 

I SEE RIVERS

Trioen I SEE RIVERS lager melankolsk og sjelfull «float» som fanger lytterens oppmerksomhet ved å kombinere fengende melodier med utradisjonelle harmonier. Med gitar, piano, ukulele, perkusjon og synth skaper jentene et dramatisk lydbilde der deres tre karakteristiske stemmer står i fokus. Sammen formidler de et musikalsk landskap som kan assosieres med artister som Bon Iver, Daughter og Siri Nilisen. Etter et år fylt av konserter i både England og Norge ser I SEE RIVERS nå fram til sin første singelslipp og sommerens Norgesturné som strekker seg fra Hammerfest til Oslo.

bilde I SEE Rivers1

 

Àksu

Áksu spiller på den lokale konsertkvelden under SommerFeber!

Áksu er et ungt rockeband fra Alta som har gjort det stort i 2015. De har vært nominert til Ung Artist og mange fikk gleden av å oppleve dem på UKM, der de kom helt til finalen i Trondheim.

Áksu på:
Ung Artist
Facebook

áksu

 

The Rebelution

The Rebelution er et av Hammerfests nye ungdomsband. Med seks medlemmer øver de aktivt på :bootleg backstage og har deltatt på UKM med låten “Don’t Regret”. De spiller på SommerFebers lokalkveld.

REBELUTION

 

Festivalforestilling

Årets workshop avslutter fredag 21. august med en storslått festivalforestilling. Dette er et av høydepunktene under festivalen. Her får deltakere vist fram hva de har lært og hva de har laget i samarbeid med instruktørene under årets SommerFeber.

Sted: Ole Olsensalen
Sommerfeber AKS 2011-62

 

Workshops

Låtskriving (før festivalen)

14.-16. august (helga før festivalen starter) blir det låtskriverworkshop med Gøril Nilsen. På workshopen vil Gøril lære deg hvordan man skriver låter, og de av deltagerne som også er med på bandworkshopen etterpå kan ta med seg selvskrevne låter dit. Det du skriver kan du vise frem på scenen under avslutningsforestillingen. Kjempelurt uansett altså!

Du trenger ikke å spille instrument for å være med på denne workshopen. Sammen med kursholder jobber dere med ideer til tekst og melodi. Hva kan man skrive om? Hvordan kommer man i gang med skrivingen? Hvordan lager man en melodi? Dette vil låtskriverworkshopen gi deg svaret på!

Varighet: fredag 14. – søndag 16. august

Kursholder: Gøril Nilsen

Klokkeslett: 12-16. Prøver på AKS torsdag 20. august klokken 18. Festivalforestilling kl. 15-16.30 fredag 21. august.

Sted: Bootleg Backstage

Antall deltakere: 15 stk.

Gøril

 

Styling (før festivalen)

Har du interesse for sminke og hår?

På stylingworkshopen kan du lære hvordan man sminker seg til hverdags og fest. Du får inspirasjon til nye måter å legge sminke på eller lærer deg fra grunnen av hvordan man skal gjøre det. Du kan også lære hvordan man setter opp freshe frisyrer!

Varighet: lørdag 15. – søndag 16. august

Kursholder: Madeleine Myrseth

Sted: Dansesalen på Bootleg

Klokkeslett: 12-16. Fotografering kl. 16 søndag. Festivalforestilling kl. 15-16.30 fredag.

Antall deltakere: 5  stk.

Stylingbilde

Band

På bandworkshop lærer du å spille med andre. Det er en forutsetning at du kan synge eller spille et instrument fra før av men du trenger ikke å ha spilt i band tidligere. På kurset vil instruktørene sette sammen ulike band og i løpet av dagene spiller dere forskjellige låter.

Dette er fin måte å bli flinkere til å spille sitt eget instrument, lære seg å spille med andre og det å formidle musikk fra scenen.

Kursholdere: I SEE RIVERS som består av Gøril Nilsen, Lill Scheie og Eline Brun.

Sted: Bootleg Backstage

Festivalstart: Kl. 11. mandag 17. august på Bootleg. Felles oppmøte for alle deltakere.

Klokkeslett: 12-16 (mandag-onsdag), 14-18 (torsdag). Prøver på Arktisk Kultursenter kl. 18.00 på torsdag. Festivalforestilling kl. 15-16.30 fredag.

Antall deltakere: 20 stk.

bilde I SEE Rivers1

 

Dans

Årets danseworkshop har to instruktører, noe som igjen betyr to forskjellige dansenummer! Workshopholdere er Henni Olsen og Sofie Løken fra Werkin’ Girls.  De var med på Mitt Dansecrew som gikk på TV2 tidligere i år, og de danset for Alexandra Joner under årets Melodi Grand Prix. De lover danseworkshop med høy intensitet!

Kursholdere: Sofie Løken og Henni Olsen fra Werkin’ Girls

Sted: Martha Andersen dansesalen på Arktisk kultursenter.

Festivalstart: Kl. 11. mandag 17. august på Bootleg. Felles oppmøte for alle deltakere.

Klokkeslett: 12-16 (mandag-onsdag), 14-18 (torsdag). Prøver på AKS kl. 18 på torsdag. Festivalforestilling kl. 15-16.30 fredag.

Antall deltakere: 15 stk.

werkin girls 2

 

Dissimilis

Dette er en spesielt tilrettelagt musikkworkshop. Deltakerne vil øve inn låter sammen med kursholderne. Låtene er arrangert ut i fra deltakernes ferdighetsnivå. De melodiske instrumentene har et fargesystem som det vil bli gitt en innføring i. I løpet av workshopen vil det også jobbes mye med rytme gjennom blant annet sangleker.

Kursholdere: Bård Bjørke, Synnøve Gustavsen Ovrid og Elin Holmgren

Sted: Magnus Larsensalen, AKS

Klokkeslett: 12-16 (mandag-torsdag). Prøver på Arktisk Kultursenter kl. 1400 på fredag. Festivalforestilling kl. 15-16.30 fredag.

Antall deltakere: 12 stk.

festivalforestilling

 

DJ

Vil du lære deg litt mer om DJ-ing? I år er DJ workshopen tilbake og kursholder er DJ Sindre Mauseth. På DJ workshop kan du lære deg å mixe musikk, finne musikk og selvfølgelig prøve alt ut i praksis! Sindre tar med sitt eget DJ-sett fra Trondheim og vi har et DJ-sett på Bootleg.  Har du eget DJ-sett hjemme så kan du selvfølgelig ta det med!

Kursholder: Sindre Mauseth

Sted: Linkrommet på Arktisk kultursenter

Festivalstart: Kl. 11. mandag 17. august på Bootleg. Felles oppmøte for alle deltakere.

Klokkeslett: 12-16 (mandag-onsdag), 14-18 (torsdag). Festivalforestilling kl. 15-16.30 fredag.

Antall deltakere: 5 stk.

Sindre mauseth

 

Konditori

Er du glad i kaker?

Dette er workshopen for deg som liker å bake. Deltakerne skal på dette kurset bake kaker av ulike slag. Sammen med kursholder bestemmer deltakerne hvilke kaker som skal bakes og dekorering av kakene er viktig.

NB! Tidspunktet for denne workshopen er tidligere på dagen enn de andre (0900-1200)

Kursholder: Ellen Stavdal

Sted: Kjøkkenet på Breilia

Klokkeslett: 9-12.30 (mandag-torsdag). Festivalforestilling kl. 15-16.30 fredag.

Antall deltakere: 10 stk.

Colorful-Cupcakes

 

Kostyme

Vil du kunne mer om kostymer og design? På kostymeworkshopen får du lære om tankemåten bak et kostyme, design og utførelse inkludert tidsbruk og økonomi. Du får også hjelp og tekstiler til å lage ditt eget kostyme i løpet av workshopen.

Kursholderen har bred erfaring som kostymedesigner for blant annet teater og film.

Passer både for nybegynnere og erfarne.

Kursholder: Hilde Skancke Pedersen

Sted: Systua på Arktisk Kultursenter

Festivalstart: Kl. 11. mandag 17. august på Bootleg. Felles oppmøte for alle deltakere.

Klokkeslett: 12-16 (mandag-onsdag), 14-18 (torsdag). Festivalforestilling kl. 15-16.30 fredag på AKS.

Antall deltakere: 10 stk.

kostyme2

Teater

På teaterworkshopen får du lære deg sceneteknikk. Dette passer både for deg som har holdt på med teater tidligere, og for de som ikke har gjort det.

Dette sier instruktør Alexander Rindestu: «Deltagerne får utforske i det groteske og humoristiske universet til teaternarrene. Gjennom både tekstlig og fysisk utforskning skaper vi karakterer og situasjoner med narrene som sier noe om den verden vi lever i nå.»

Kursholder: Alexander Rindestu

Sted: Dansesalen på Bootleg

Festivalstart: Kl. 11. mandag 17. august på Bootleg. Felles oppmøte for alle deltakere.

Klokkeslett: 12-16 (mandag-torsdag). Prøver på AKS kl. 12 på fredag. Festivalforestilling kl. 15-16.30 fredag.

Antall deltakere: 15 stk.

RadArt: ALEXANDER RINDESTUFoto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no