SOMMERFEBER 2014

Program forside

 

Artister

Violet Road

Iført hatter og dresser, har Violet Road kapret del for del av Norge, fra nord til sør. Sammen med Åge Aleksandersen, tok de resten av landet da de fremførte singelen “Last Days In India” på NRK Lindmo i fjor høst. Nå er bandet klare med sitt tredje album, og for turné i alle kriker og kroker av landet.

Enten du blir kjent med Violet Road live, på radio, i bilen eller på fest, er førsteinntrykket herlig komplekst. Dette er på den ene siden musikken som gjør at du umiddelbart vil snu og be alle nær deg om å være helt stille. Du vil ta inn teksten. Du vil være i klangen, når Kjetil Holmstad-Solberg møter deg alene, med en erfaren og sår vokal som har noe Neil Youngsk over seg, eller når han har med seg resten av bandet i koret. Du vil kjenne kjernen av solid pop, men som også flørter litt med dixieland på den ene låta og arbeidersanger på den neste.

Like umiddelbart vil du be de menneskene rundt deg synge med. Du vil dra dem opp på nærmeste bord og starte en fest der og da. Og det gjelder ikke bare P1-listede hits som «Can You Hear the Morning Singing», «Burning Up» eller «Face of the Moon». I sum må nok gutta i Violet Road med sine utgivelser bære ansvaret for at mange med gode forsetter om å rekke siste buss hjem heller må punge ut med natt-takst til drosje fire timer senere – og være fantastisk glad for det, både der og da og dagen etter.

Selv mener bandmedlemmene at aldersforskjellen på 16 år fra den yngste til eldste av brødrene Rundberg, som er fire av bandets fem medlemmer, har vært essensielt for å skape bandets sound. Spennet gjør at de er formet av ulike musikktradisjoner, og det er åpenbart at de våger å leke med erfaringene når de lager musikk sammen.

Musikk for sluttet lag med kun deg selv til stede, og for den spontane eller godt planlagte festen. Storslagen pop med arbeidersangflørt. Festlig melankoli. Ja, alt det der – men komplisert? Nei, overhodet ikke. Det er musikk for hele mennesker med hele liv, eller som gutta selv sier det:

«Musikken vår har mange lag. Akkurat som du. Og virkeligheta. Vi selv? Jo, vi er melankolske mennesker som oppfører oss, spiller og synger som om det er en helsikes fest. Det er så uendelig mye lettere å bygge noe ganske enkelt på å være de vi er, enn å prøve å være noen andre.»

På det nyeste albumet «Back to the Roadshow» er gutta mer seg selv enn noen gang. De 12 låtene har mer av alt. Mer identitet, mer lek, mer overskudd og mer mot. Dette skaper popmusikk du ikke har hørt før, men som du umiddelbart kjenner deg hjemme i. En konsert med Violet Road etterlater deg med en bestemt følelse av at dette er folk som vil deg vel, og vil ha deg med i koret. Til den lyse morgen.

VioletRoad_Pressebilde1_Farge_HighRes_Foto_Daniel_Mikkelsen

Sirkus Eliassen

Sirkus Eliassen består av brødreparet Erik Eliassen og Magnus Eliassen fra Bodø. Duoen debuterte sommeren 2011 med sangen «Hjem til dæ», som lå flere uker på VG-lista og på NRK P3s A-liste. Oppfølgeren, «Opp ned bak frem», kom i november samme år, og fortsatte i samme humoristiske og skamløse spor som debututgivelsen.

I februar 2012 kom den dansbare tredjesingelen, «Æ vil bare dans», som raskt ble lagt inn på en haug av radiolister. Med låten har Sirkus Eliassen opptrådt på et titalls TV-programmer, og ligget hele 28 uker på VG-lista. Låten ble samme år den mest streamede låten hos både Spotify og WiMP, og fikk ikke minst Spellemannpris i kategorien «Årets hit». I løpet av resten av 2012 preget også singler som «Før du går», «Fullstendig feilfri» og «Verden skulle gå under» både dansegulv og radiostasjoner landet over. Sirkus Eliassens syv første singler har til sammen solgt til 42 ganger platina.

Som et resultat av særdeles hyppig konsertvirksomhet de siste årene har det ekstremt energiske brødreparet også vist seg som svært kompetente liveartister og stemningsskapere.

Sirkus Eliassen (foto av Sindre Habberstad)

Lillyum

Lillyum er en nordnorsk artist som spiller popmusikk med en brodd. Fra dag en har Lillyum høstet god kritikk fra publikum, media og arrangører. Lillyum ble kåret til Årets Ung Artist 2013. Juryen, som består av profesjonelle musikere, arrangører og journalister, konkluderte med at bandet har en meget karismatisk frontfigur som allerede er en moden artist, de skiller seg ut med originalitet, en god låt og bra musikere – et lovende ungt band med potensiale. «Lillyum har en vokalist med klar stemme, masse karisma, en god låt med catchy refreng som gir gåsehud, og ikke minst godt blikk for publikum.» Sa Tommy Berg da bandet gikk til topps i konkurransen Årets Gulltalent 2013 med låten «What`s Your Story». Samme låt har Lillyum også spilt direktesendt på programmet Sommeråpent som går på NRK1. Snowbirds fra Lillyum EP og låten Golden Silence har blitt broadcasted på BBC Introducing i UK. Lillyum: Gøril Nilsen – vokal, ukulele og gitar Øystein Myrvoll – tangenter og vokal

bilde lillyum

Ekko Ekko

Altas eget boyband, og forøvrig også for tiden Norges eneste boyband, har allerede opparbeidet seg et trofast publikum i Alta og begynner å gjøre seg bemerket lenger sør i Norge i tillegg til å beholde det trofaste Finnmarkspublikummet.

Ekko Ekko spiller fengende partymusikk med deilige moves! Bandet henter inspirasjon fra fest, kule folk, alt med wow-faktor, Alta, Hammerfest, New Kids on The Block, Backstreet Boys og hvit snø.

Bandet har sitt utspring fra Ungdommens Hus, “Huset”, i Alta. 10. mai 2013 ble deres første singel “I Natt” sluppet, og Ekko Ekko havnet straks på partylister rundt om i Nord-Norge.

Låta «Helt Til Sola Ramle Ned» har bandet spilt inn en storslagen musikkvideo til og videoen er oppe i over 19.000 views på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YvgXjuEdGdM

Gjør deg klar til å bli blown away av Nord-Norges hotteste gutter!

Foto- Mads Suhr Pettersen-7055

 

Workshops

Bakefeber

Bakefeber er en to dagers workshop der det skal bakes skikkelige godsaker. Det blir Foccacia, boller og cookies på menyen.
Bakingen ledes av byen beste baker: Ellen Stavdal!
Bakefeber holdes på skolekjøkkenet til Breilia skole.
Bakefeber er også inkludert i workshopen Kokkekunst, så hvis du ønsker være med på flere spennende matopplevelser melder du deg på Kokkekunst.

Kursholder: Ellen Stavdal
Varighet: onsdag – torsdag
Antall plasser: 20

NB! Denne workshopen kan kombineres med Stylingworkshop

foccaciabollercookies

 

Styling

I sommer kommer Erlend Elias til Hammerfest for å gi et kurs i styling. I løpet av to dager kan du lære mer om hår, sminke og hvordan du kan finne en stil som passer deg 

Kursholder: Erlend Elias Bragstad
Varighet: mandag – tirsdag (2×4 timer)
Antall plasser: 10
Kurslokale: kommer
Hva bør du ha med: Egen sminke, mer info kommer.

Om instruktøren:

“Erlend Elias er en kjent og veletablert stylist, make-up artist, frisør, konfransier og foredragsholder med base i Oslo. De siste årene har han blitt et kjent navn over hele landet.

Som stylist har han jobbet med de fleste norske kjendisene, og en god del utenlandske, deriblant Amy Winehouse og TV kokken Nigella Lawson. Erlend Elias har jobbet med flere kjente make-up merker og også vært moteredaktør i et mote/livsstils magasin

Erlend Elias har det siste året også jobbet i forhold til samisk design og mote. Han kommer med sin egen kolleksjon i løpet av 2014 i et samarbeid med den kjente samiske designeren Abanti. Han var med i år å arrangere Norges første Sapmi Fashion week og en rekke andre moteshow, der han har både vært konfransier og kordinator.

De siste to årene har Erlend Elias hatt sin egen TV serie hvor han også viser at humor kan tas til et helt nytt nivå, der han viser at selv om man er høyt respektert kan man ha mye selvironi og viser hvor viktig det er å være lite selvhøytidelig for å fange publikum, på to sesonger har han rekordtall på webserier på Dagbladets DBTV. Erlend Elias blir også mye brukt innenfor riksdekkende TV og radio som benytter hans kunnskaper til å formidle både moter, trender, svare på spørsmål, gi kommentarer etc. Han er ofte i media og er respektert for sin seriøsitet og sin dyktighet innenfor dette fagfeltet.”

(hentet fra http://www.bestcompany.no/vi-leverer/lifestyle/erlend-elias-bragstad)

 NB! Denne workshopen kan kombineres med Bakefeber

1

 

Band og låtskriving

Hvis du har lyst til å spille i band, skrive egne låter og stå på en profesjonell scene kan du melde deg på band- og låtskriverworkshop som holdes under Sommerfeber 2014. Du trenger ikke å ha erfaring innen band eller låtskriving for å melde deg på, workshopen vil bli tilrettelagt for alle! Instruktørene vil  være Gøril Nilsen, Øystein Myrvoll, Synnøve Gustavsen Ovrid, og Esben Thomassen Andersen. Du kan melde deg på som gitarist, trommis, bassist, vokalist og pianist. Behersker du et annet instrument enn de nevnte instrumentene ovenfor er det også fullt mulig å melde seg på, og workshoplederne vil gi deg veiledning slik at du også kan spille i band! Det er også mulig å delta kun som låtskriver hvis du ikke ønsker å synge eller spille i band.

Deltagerne vil bli delt opp og det vil bli sammensatt forskjellige band. Deretter kan de bandene selv bestemme om de vil spille coverlåter eller skrive egne låter. Bandene vil jobbe sammen med instruktørene og øve inn låter som skal framføres på forestillingen som vil være siste dagen av workshopen. Hvis du har valgt å melde deg på som kun låtskriver vil låten din enten bli framført på konserten av et av bandene eller bli filmet slik at du også får vist fram det du har jobbet med under workshopen.

Kursholdere: Gøril Nilsen, Øystein Myrvoll, Synnøve Gustavsen og Espen Thomassen
Varighet: mandag – fredag
Antall plasser: 20
kurslokale: Bootleg Backstage (på Baksalen skole)
Hva bør du ha med: matpakke, eget instrument (vi har trommesett og backline i alle rom, og noen få instrumenter)

Om instruktørene:

Gøril Nilsen er en singer/songwriter fra Hammerfest, men er for tiden bosatt i Liverpool hvor hun studerer musikk på LIPA. Vokalist, gitarist og låtskriver i Lillyum og I SEE RIVERS.

Øystein Myrvoll er en pianist/komponist fra Langfjorden, men er bosatt i Liverpool hvor han studerer musikk på LIPA. Pianist til blant annet Lillyum og Inge Bremnes.

Synnøve Gustavsen Ovrid er en singer/songwriter og bassist fra Hammerfest, bosatt i Trondheim hvor hun studerer musikk/jazz.

Espen Thomassen Andersen er en trommis og DJ/producer fra Alta. Han studerer og fullfører snart sin bachelor i entreprenørskap relatert til musikkbransjen (Rock’n Roll Entrepreneurs). Esben er også trommis i Powert To The Robots og soloartist under navnet Eppeti.

Alle i ett

 

Dissimilis

Dette er en spesielt tilrettelagt musikkworkshop. Deltakerne vil her sammen med kursholdere øve inn låter, som er arrangert ut i fra deltakernes ferdighetsnivå. De melodiske instrumentene har et fargesystem som det vil bli gitt en innføring i. I løpet av workshopen vil det også jobbes mye med rytme gjennom blant annet sangleker.

Workshopen vil i år holdes i musikkrommet på Breilia ungdomsskole.

Kursholdere: Bård Bjørke, Elin Holmgren og Henrik Vaseli
Varighet: mandag – fredag

 

Dokument Sommerfeber

På denne workshopen kan du gjøre flere ting:

1. Du kan lage dokumentarfilm om Sommerfeber

2. Du kan være journalist.

Dokumentar:
På første møte vil vi sammen sette noen rammer for filmen vi skal lage, deretter vil deltagerene bli veiledet gjennom produksjon og etterarbeid av filmskaper Maida Hals. Det vil være muligheter for å teste ulike kameratyper, øve seg på intervjuteknikk så man får de mest spenstige og interessante svarene fra de man filmer, være kreative i klippen, samt være på utkikk etter de interessante historiene til enhver tid. Det vil i stor grad være opp til deltagerene selv hva slags film vi ender opp med, men det må være innenfor de rammene som vi sammen setter i starten av workshopen. Det vil vises utvalgte klipp fra filmen under festival forestillingen den 15. August.

Journalist:
Du vil få en innføring i journalistikk hos Hammerfestingen. Etterpå kan du få være med journalister fra Hammerfestingen på oppdrag. Det vil bli muligheter for å være med å skrive saker i avisen! Journalistgruppen kan publisere egne bildeserier og nyhetssaker på sin egen nyhetsside på sommerfeber.no og på Sommerfebers facebookside.

 

Musikkvideo

På musikkvideoworkshopen får du mulighet til utfolde deg kreativt med musikk og film!
Du får lære å bruke hi-tech utstyr, og gruppen vil få veiledning fra proffe filmfolk fra Tvibit i Tromsø.

Til denne workshopen er det laget en skikkelig sommerlåt, som musikkvideoen skal lages til. Låtskriverne er elever på valgfaget Sal & Scene ved Breilia Ungdomsskole.

Musikkvideoen vil bli vist under festivalforestillingen på AKS, fredag 15. august.

 

Kokkekunst

I år har du mulighet til å bli med kokker dit de føler seg mest hjemme -på sitt eget kjøkken!

På kokkekunstworkshopen vil du få lære å lage noen utvalgte retter, og du får møte og lære av flere kokker.

Workshopen vil vare i 2-4 dager, og være innom flere kjøkken i Hammerfest.

 

Dans

På danseworkshopen får du undervisning i hip hop/street. Instruktøren begynner med grunnleggende teknikk, og bygger videre på dette. I løpet av workshopen blir det laget en koreografi som skal vises på festivalforestillingen fredag 15. august. Som deltaker på danseworkshopen vil du også få lære litt om det å stå på en scene, hvordan man kan utvikle seg som danser og litt om hip hopmiljøet.

Kursholder: Nancy Camilla Jørgensen
Varighet: mandag – fredag
Antall plasser: 10
kurslokale: Studioet til Stellaris Dansteater
Hva bør du ha med: mat, klær du kan bevege deg i, sko som IKKE lager merker!

nancy