SOMMERFEBER 2013

program med retting2-page-001

Artister

Oslo Ess

Det ustoppelige livetoget Oslo Ess ruller videre inn i 2013 med enorm fart. Etter et formidabelt fjorår med over 200 konserter, inkludert tre fulle Rockefeller og førsteplass på VG-lista tar bandet fraspark og stuper igjen ut i det blå. Norges mest hardtarbeidende rockeband starter året med ca 40 konserter før påske, hvor de bl.a. bidrar på Kreftforeningens Vinterlyd-turne som går over hele landet og blir besøkt av titusener av mennesker.

I år som de to foregående årene tar Oslo Ess sikte på å bli det mestspillende festivalbandet her til lands og helt frem til bandet går i studio for å spille inn sitt tredje studioalbum i september, er kalenderen fylt opp med en turne og festivaljobber som dekker hele landet.

”Manageren vår sendte halve bandet opp på Finnskogtoppen Helsesenter første januar for å trekke pusten etter et hektisk år i fjor. Nå er batteriene ladet og vi er tightere og mer spillekåte enn noen gang!” – Sier vokalist Åsmund Lande som hevder at han nærmest får abstinenser av å ikke være på veien.

Debutalbumet til Oslo Ess, ”Uleste bøker og utgåtte sko”, kom i 2011, og smalt ned i norsk musikkliv med et forfriskende nytt perspektiv på «norsk på norsk». Albumet lå 15 uker på VG-lista Topp 40 og ble nominert til Spellemann i klassen Rock. 17. august 2012 kom deres andre album,  ”Verden på nakken, venner i ryggen”. Albumet var raskt oppe på 1. plass på VG-lista.

Oslo Ess har ligget sammenhengende på NRK P3 sine spillelister siden desember 2010, henholdsvis med hitene «Gi Meg Noe Dritt», «Alt Jeg Trenger», «Caroline», «Bislett Stadion» og nå i 2012/2013 med sin siste singel «Fritt Fram» som er gjestet av OnklP.

55cb7515-8086-1030-9f81-2cdfddb7f9bc

Cir.Cuz

Cir.Cuz’ nye single, radiohiten “Supernova”, har gått platina med 10 000 solgte! Låten debuterte sist uke på VG lista og går denne uken opp til en 10. plass. “Supernova” ligger også topp 10 på Spotify og er deres mest streamede låt noensinne!

Bandet har oppnådd en eksplosiv suksess de siste årene. Debutsingelen ”Radio” har til nå solgt over 70.000 og oppnådd hele 7 X Platina! Låten er streamet over 5 millioner ganger hos Spotify/ Wimp og radiostasjoner som NRJ, NRK mP3, Voice, Radio 1 & The Beat har spilt låten i høy rotasjon.

Mats og Thomas har også gjort det skarpt på alle lister med singlene ”Diva” og ”Gatelys”, hvor sistnevnte er produsert i samarbeid med Borgen. “Radio”, ”Diva” og ”Gatelys” har alle vært store hits på radio og bidratt til å befeste Cir.Cuz´ posisjon innenfor dagens populærmusikk. ”Diva” har oppnådd 4 X Platina, mens ”Gatelys” så langt har passert 2 X Platina trofé.

Totalt har Cir.Cuz sine låter nå passert vanvittige 17 MILLIONER streams på Spotify og Wimp! ”Supernova” er skrevet og produsert av Cir.Cuz´s M.A.T.Z og Lex Press, i samarbeid med produsent Jesper Borgen.

Cir.Cuz består av M.A.T.Z alias Mats Melbye (24) fra Sarpsborg og Lex Press alias Thomas Pedersen (22) fra Skien, og er signert til Cosmos Music, plateselskapet som bl.a. står bak karrierene til Madcon, Paperboys, Lars Vaular og Karpe Diem.

Cir.Cuz

Approaching Pluto

Headbangende band fra Alta. Fire gutter på 16 – 17 år. Elsker å spille live shows og klikke på scena! Begynte å spille tidlig i 2012, men har allerede vært mange steder og spilt en haug med konserter. Vi startet med å være et coverband som spilte kjente listepop låter. Da vi ble lei det begynte vi å lage egne låter.Vocal & synth – Helge Moen
Second Vocals & guitar – Håkon Mathias Guttormsen
Bass – Vegard Olaussen
Drums – Sebastian Willassen

app pluto

Shameless Lisa and the Hormonal River of Boys

Lisa fronter et band bestående av hormonelle gutter. Sammen spiller de leken, minimalistisk synthpop.Runar Hansen – Gitar
Roar Mortensen – Bass
Fredrik Eilertsen – Trommer
Lisa Pedersen – Vokal
Fredrik Eliassen – Synth

Lisa

Four Minutes From Fame

Catchy Indie-pop-rock-country-folk-and-funk du kan danse, hoppe, synge og sove til. Kose deg kan du også gjøre.Miriam Akkouche – Vocal
Bjørn Kristian Punsvik – Guitar
Johan Daniel Turi – Trumpet, Keyboard
Vegard Olaussen – Bass
Bjarte Klevberg – Drums, Backing Vocals

fmff

Ekko Ekko

Superhot nordnorsk boyband fra Alta, Finnmark! Guttene ble headhunta i 2012, og hadde lansering under åpninga av Borealis Vinterfestival 2013 for 2500 spente publikumere. 10. mai 2013 ble første singel «I Natt» sluppet på nett, og det slippes flere singler gjennom hele 2013.Bandet har sitt utspring fra Ungdommens Hus, «Huset», i Alta. I tillegg til bandet selv er to av medlemmene fra Altabandet Cyaneed, Hanna Krogh-Reinsnes og Ida Iki, låtskrivere og produsent. Musikken produseres hos Iki Sounds og gis ut på Cyaneeds plateselskap Global Movement of Cyan.

Håkon Mathias Guttormsen (16)
Ole Kristian Samuelsen (19)
Helge Reinsnes Moen (17)
Trygve Kjærland Olsen (16)

ekko ekko

Madz Remy Ellingsen

Madz Remy Ellingsen er 17 år, og bor her i Hammerfest.
Driver med rap, og har holdt på med det noen år.
Skriver ikke om festing, penger, drikke og sånn.
Men skriver tekster med budskap som kan hjelpe andre,
eller om historier.

madz remy

Trendsettarklubben

Trendsettarklubben er et rockeband bestående av Halvard Ovesen, Nikolaj Gloppen og Bjørn Aarseth som startet opp i 2008.
Musikken de spiller er fengende rock med norske tekster.
Trendsettarklubben har blitt beskrevet som en blanding av Jokke & Valentinerne (tekster om de mørke sidene av samfunnet), DDE (allsangfaktoren på låtene) og Turboneger (tidvis sjokkerende opptreden). Tidligere har de varmet opp for artister som Datarock, Violet Road og The Blacksheeps. Spilt på alt fra de mørkeste og minste pubene til større festivaler. Opptrådt i Russland og Finland.
I 2008 kom Trendsettarklubben til semifinalen i ZOOM Urørt og i 2011 vant de en spillejobb med Datarock, gjennom en konkurranse NRK Urørt og Datarock samarbeidet om.
Trendsettarklubben har de to siste årene holdt til i Oslo, der de har jobbet med sitt debutalbum og videre planer.

tsk

Iron Bound

Dette sier bandet om seg selv: «Vi spill metal»

 

 

Workshops

Låtskriverkurs

På dette kurset skal deltakerne både lære om låtskriving og prøve seg på å skrive låter selv. Det er ikke nødvendig å kunne spille et instrument eller ha banderfaring for å delta.
Det er mange ting som kan være vanskelig når man skal skrive låter; Hva kan man skrive om? Hvordan skal man starte å skrive? Hvordan lager man en melodi? Hvor skal man hente inspirasjon fra? Dette er noen spørsmål låtskriverkurset skal prøve å gi deg svar på. Deltagerne skal lære om hvordan man kan gå fram når man skal skrive en låt, og deretter skal de gruppevis prøve å skrive låter som senere framføres for hverandre.

Kursholder: Gøril Nilsen (Hammerfest)
Varighet: tirsdag – fredag
Antall plasser: 15

Gøril Nilsen2

Band

Spiller du et instrument? Da kan du på denne workshopen få spille sammen med andre, med veiledning fra kursholderne i Hammerfestbandet All About The Sound. Det er en fordel at deltakerne har med seg egne instrumenter, dette gjelder ikke trommer. Workshopen vil holdes på Backstage (Baksalen skole).

Kursholdere: Trine Pedersen, Eirik Pedersen, Eirik Pedersen, Henrik Vaseli og Gøran Johansen (All about the sound, Hammerfest)
Varighet: tirsdag – fredag
Antall plasser: 15 – 20

all about the sound

Foto

I løpet av 4 dager vil du få en innføring i teori og praksis rundt foto og bruken av kameraet. Bootleg har noen kameraer tilgjengelig, men det beste er om du har med eget.

Kursholder: Rino Engdal
Varighet: tirsdag – fredag
Antal plasser: 18

rino

DJ

I løpet av denne workshopen vil du få en introduksjon til hva en DJ gjør. I løpet av 4 dager vil du lære om beatmatching, mye lek med miksing og du får tett oppfølging fra instruktør.

Instruktør: Sindre Mauseth
Varighet: tirsdag – fredag
Antall plasser: 5

Sindre Mauseth

Lys

På denne workshopen får deltakerne en introduksjon til hvordan lyssystem og lysbord er bygget opp, da i tilknytning til utstyret tilgjengelig på bootleg. Det vil være en kombinasjon av teori og praksis.

Kursholder: Sindre Mauseth
Varighet: tirsdag – fredag
Antall plasser: 4

Humor

På denne workshopen får deltakerne mulighet til å finne humoristiske karakterer og skrive tekster. Det vil bli lagt vekt på lek og improvisasjon.

Kursholder: Trine Lise Olsen
Varighet: onsdag – torsdag
Antall plasser: (kommer)

Me4

 

Film

I løpet av denne workshopen vil det lages en kortfilm på tre dager. Kurset passer for både nybegynnere og de som har laget litt film tidligere.

Dag 1: Tips og triks, idéutvikling og storyboarding. Foto og lyd.
Dag 2: Vi klargjør locations, rekvisitter, kostymer o.l. Opptak med deltakerne på kurset i skuespillerteknikk som skuespillere.
Dag 3: Redigering i Premiere eller Final Cut Pro. Vi jobber med klipp, lyd og musikk. Ferdigstillelse av filmen.

Kursholder: Gry Elisabeth Mortensen
Varighet: tirsdag – torsdag
Antall plasser: 7

Film (skuespillerteknikk

Denne workshopen gir innføring i skuespillerteknikk for film fra manusstadiet til opptaksituasjon. Vi starter med skuespillerens tilnærming til manus. Vi ser på hvordan skuespilleren kan utvikle rollefigur og utforske scenene i et manus på gulvet. Her går vi også gjennom fem spesifikke spørsmål som hjelper arbeid med naturalistisk spillestil. Til slutt tar vi for oss skuespillerens utfordringer/omgivelser under opptak. Hvordan skape et levende uttrykk sammen med regissør foran kamera. Det vil bli brukt filmklipp underveis som gir eksempler samt gitt improvisasjonsoppgaver.

Kursholder: Espen Nomedal
Varighet: tirsdag – torsdag
Antall plasser: 7

Dissimilis

Dette er en spesielt tilrettelagt musikkworkshop. Deltakerne vil her sammen med kursholdere øve inn låter, som er arrangert ut i fra deltakernes ferdighetsnivå. De melodiske instrumentene har et fargesystem som det vil bli gitt en innføring i. I løpet av workshopen vil det også jobbes mye med rytme gjennom blant annet sangleker.

Kursholdere: Bård Bjørke, Knut Dalbakk og Elin Holmgren
Varighet: tirsdag – lørdag
Antall plasser: (kommer)

Dans

Workshopen vil inneholde undervisning av hip hop/street. Instruktør begynner med basic grunnlag, og bygger så videre på det. Hun vil også snakke litt, dele erfaring og forklare litt om hip hop miljøet og hva de kan gjøre for å bli en bedre danser. Det vil også være satt av tid til scenepresentasjon; hvordan man er på en scene? ansiktsuttrykk, energi, bevegelse og så videre.  Det er viktig at deltakerne har med seg riktig mat; en salat, frukt, brødskiver, pasta og så videre. Det anbefales å ikke ha med tung mat ettersom det blir vanskelig å bevege seg. De må også huske å ha med seg noe å skrive med.

Kursholder: Nancy Camilla Jørgensen
Varighet: tirsdag – fredag
Antall plasser: (kommer)

nancy

Redesign

På denne workshopen får deltakerne mulighet til å sy gamle klær om til nye skatter. Deltakerne kan enten ta med noe selv ønsker å sy om, men det vil også være samlet inn noe på forhånd. Kursholder har med seg tekstilmaling, slik at det vil være mulighet for å trykke på klær.

Kursholder: Charlotte Nilsen
Varighet: onsdag – fredag
Antall plasser:12

Charlotte redesign

Journalist

Deltakerne får mulighet til å dekke Sommerfeber sammen med en journalist i Finnmark Dagblad. De vil da få være med på lage reportasjer fra festivalen.

Kursholder: Finnmark Dagblad
Varighet: tirsdag – lørdag
Antall plasser: 4